H-7626 Pécs, Király u. 66 a. I/102.
office@ipark-pecs.hu +36 72 781 787 +36 72 789 449

Pécs és a régió

Pécs, a Dél-dunántúli Régió székhelye Magyarország nyugati felén. Az 5. legnagyobb magyar város, 135.000. lakosa van, minden évben 30.000. egyetemista végzi itt tanulmányait. Az Adriai tengertől 400 kilométerre található, így kellemes éghajlata, hangulatos utcái, a nyári estéken szabad ég alatt megtartott rendezvényei, a környék híres borai méltán teszik Magyarország szubmediterrán városává.

A városban barangolva fellelhetjük az ókori keresztény emlékeket, a török hódoltság idejéből fennmaradt épületeket, a Zsolnay-épületkerámiával díszített polgári palotákat, vagy a Bauhaus építészet iskolapéldáit, Vasarely és Csontváry műveit, a Zsolnayak hagyatékát.

2010. évben Pécs, Európa Kulturális Fővárosának szerepét töltötte be, az év során számos új létesítménnyel gazdagodott. A Kodály Konferencia- és Koncertközpont, eddigi rövid fennállása alatt méltán vált híressé egyedülálló akusztikájáról. A Zsolnay Kulturális Negyed kikapcsolódást kínál a kultúrát kedvelő és kereső közönségnek, számtalan pihenési lehetőséget, programot biztosít a családoknak.  

A Városon kívül is számos élménnyel gazdagodhatunk: megkóstolhatjuk a Villány-Siklósi borrégió pincészeteinek világhíres borait, hatalmas túrákat tehetünk a természeti kincsekben gazdag Mecsek Hegységben, vagy felfedezhetjük a környék termálvizes élményfürdőit és a néphagyományokat őrző településeket.