H-7626 Pécs, Király u. 66 a. I/102.
office@ipark-pecs.hu +36 72 781 787 +36 72 789 449

Betelepülők

Amreinracing Kft.

Az Amreinracing Autószerviz Kft. egy több generációs családi vállalkozásból nőtte ki magát. Az id. Amrein László által több évtizede alapított autószerelő vállalkozás több, mint 30 éve szolgálja ki elégedett ügyfeleit. A sorozatos fejlesztések és bővítések hatására az eredetileg egy, majd négy beállásos szerelőműhely az elmúlt években kinőtte a neki eddig helyet adó ingatlant, és egyben magát a végzett tevékenységet is. A családi vállalkozás irányítását Amrein Tamás vette át, aki közlekedésgépészként és műszaki vizsgabiztosként 20 év szakmai tapasztalattal koordinálja a teljes mértékben megújult szerviz munkáját. Tamás megalapította az Amreinracing Autószervíz Kft.-t, amely 2020 tavaszán költözött be a Pécs Déli Ipari Park Galamb József utcájába, ahol azóta is a legnagyobb szakértelem mellett és a megbízhatóság jegyében teljeskörű gépjármű szerelési- és karbantartási szolgáltatásokat nyújt.

bővebb információk: www.amreinracing.hu/

Lemeztechnika Kft.

A Lemeztechnika Kft. 2001-ben alakult. A legfőképpen külföldre termelő cég a Pécsi Déli Ipari Park első beköltözőjeként 2017-ben modern üzemcsarnok megépítésével javította piaci pozícióját. A külföldi és magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező középvállalkozás kiemelt, megbízható és köztartozásmentes adózó. A cég AAA tanúsítással rendelkezik, mely Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-ának van, és azt jelzi, hogy a céggel az üzleti
kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

A vállalat székhelye jelenleg Hódmezővásárhelyen található, de a vállalatirányítás (ügyvezetés, könyvelés, bérszámfejtés, mérnökség) Pécsett van. A vállalkozás fő tevékenységei a lézervágás, az élhajlítás, a lakatosipari és hegesztett szerkezetek gyártása és összeállítása. Amíg összességében 2010-ben alig 2500 m2-en folyt a termelés, addig ez 2018-ban eléri a 12.000 m2-t. 2017-ben a cég árbevétele 3.217.230.000.-Ft volt, ami 2009 óta hozzávetőlegesen három és félszeresére nőtt.

A cég jelenleg jó piaci helyzetet mondhat magának, biztos vevői bázissal. A vállalat dinamikusan fejlődik és maximálisan lépést tart a vevői igényekkel, működése a tulajdonosi döntéseknek és a felsővezetők hozzáértő munkájának köszönhetően sikeres és hatékony. A cég hosszú távú terve a termelési folyamatok automatizálása és robottechnika irányába való elmozdulás. Cél a munkaerőhiány preventálása, mert a további fejlődés motorja az automatizálás mellett a megbízható, szakképzett munkaerő.

A vállalat a gyors növekedésű, az un. gazella vállalkozások komplex fejlesztését érintő pályázaton nagyságrendileg 500 millió Ft támogatást nyert, mely keretében 2018 évet követően a pécsi üzemcsarnok bővítésére kerül sor, illetve egy automatizált TruLaser 5030 fiber (L68)FMC Lézervágó gép és egy komplett festőkabin kerül beszerzésre.

A cég beszállítója a világviszonylatban is jól ismert OEM (Original Equipment Manufacturer) cégnek, a Wirtgen GmbH –nak, a Hamm AG. - nak, a Terberg Machines-nek, az Ib Deutschland GmbH.-nak, a francia Mathieu cégnek is. A Lemeztechnika Kft. 2016-2017 évben a holland Marel Red Meat Slaughtering B.V. alvállalkozójaként a Mohácsi Vágóhíd hegesztett szerkezeteinek telepítési munkáit végezte, ahol jelenleg karbantartási szerződés keretében
végez inspekciót.

NIPÜF Zrt.

A NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt., 2015 decemberében alapított, és Inpark néven bevezetett állami vállalat Pécsett a Déli Ipari Parkba települt be 2017 végén, és 4-50 hektáron több mint 175 000 m2 ipari ingatlan-fejlesztési lehetőséget kínál. A kormány gazdaság újraiparosítási stratégiájába is illeszkedő terve értelmében az Inpark végzi a fejlesztési projektek tervezését, kivitelezését és üzemeltetését az állami tulajdonú  területeken. A betelepülő hazai és nemzetközi partnerek előkészített telkeket vehetnek birtokba, vagy kulcsrakész létesítményekben folytathatják tevékenységüket.
A NIPÜF területére 2017-ben a következő vállalkozás költözött be: 

Hanon Systems Hungary Kft. 

A koreai tulajdonú Hanon Systems a világ második legnagyobb autóipari klímatechnikai beszállító vállalata, mely világszerte 51 gyártó üzemmel és 3 regionális innovációs központtal rendelkezik.
2019-ben kezdte meg működését Pécsett, 2020-ra egy új zöldmezős beruházást létesített a Déli Ipari Parkban. Az üzemben a hűtőközeg-továbbító rendszerek gyártása kapott helyet. A pécsi gyáregységbe elkezdődött az adminisztratív állomány toborzása: 2023-ig közel 100 fő kerül foglalkoztatásra, elsősorban gyártást támogató mérnöki-, minőségbiztosítási- és logisztikai területeken. A termelésbe gyártósori operátorok felvétele 2020 év elejétől indult, ezen a területen alkalmazott létszám 2023-ig meghaladhatja a 800 főt.

forrás: https://hanonsystems.karrierportal.hu/
 

 

&nbsp

 

 

Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.

A PVH Zrt. csarnokokat kínál bérbeadásra a betelepülő cégeknek.A PVH területére eddig a következő cégek települtek be:

Thyssenkrupp Hungary Kft. 

 

MATRO Kft.

A MATRO Kft. családi vállalkozásként indult az 1990-es évek elején, mely mára nemzetközi céggé nőtte ki magát. A cég alapításakor a tulajdonosok fő célja partnereik olyan technológiai megoldásokkal való segítése volt, amelyekre mások nem képesek vagy nem versenyképes áron képesek.

Termékeit elsősorban a világ jármű- és gépipari élvonalába tartozó, nemzetközileg is ismert  vevőik megrendelésére gyártja. Mindemellett szívesen szolgál ki kisebb cégeket is, akik számára fontos a magas minőség és költséghatékony előállítás.

A cég a magas minőségi igényeknek megfelelő alkatrészek gyártásához kizárólag a legmodernebb berendezések közé tartozó CNC esztergagépeket alkalmaz. Modern és flexibilis gépparkjának segítségével  magas minőségben tud kivitelezni. Azonban a MATRO nem csak egy gyártó cég. Közel 30 év tapasztalattal a háta mögött gyakran már a termékek tervezési szakaszában részt vesz.

A cég egyik versenyelőnye a kiemelkedően magas minőség, amit több vevői elismerés, valamint a világ egyik vezető autóipari gyártója, a DENSO “2016-os Év európai beszállítója” által megítélt cím is fémjelez.

forrás: http://matro.hu/

 

G.E.B.E. Kft.

A G.E.B.E. Kft-t 1996-ban alapította az akkor egyéni vállalkozóként dolgozó Dömsödi Béla.

A cég elsődlegesen nemzetközi árufuvarozási feladatokat lát el, de a megváltozott piaci igények egyre inkább a komplex és egyetemleges logisztikai szolgáltatás irányába terelték a céget.

A 2000-es évek első felére a G.E.B.E. Kft. megnyitotta első raktárát és folyamatosan bővítette szolgáltatási körét.

A G.E.B.E. Kft. a Pécs Déli Ipari Park legújabb betelepülőjeként 15.000 m2-es telken építkezik, csarnoka legfőképpen logisztika céljára készül. Székhelye Székesfehérváron van, de pécsi beruházásával megveti lábát a Dél-Dunántúlon is.

A cég küldetéstudata, hogy a magyarországi logisztikai piac potenciális vevőit széles spektrumban, magas színvonalon és személyre szabottan szolgálja ki, mialatt érzékelhető és realizálható értéket teremt.

forrás: https://www.gebe.hu/

RABEN Trans European Hungary Kft.

A Raben Group 2010 óta van jelen Magyarországon, a cégcsoport szállítmányozási hálózatának fontos elemeként.

Közúti, tengeri és légi szállítmányozás, illetve átfogó szerződéses logisztikai szolgáltatások széles skáláját kínálja az ellátási lánc teljes spektrumában.

Magyarországon 40.000 m2 raktárkapacitás áll ügyfeleink rendelkezésére, a szigorú minőségi tanúsítványok (ISO 9001, ISO 14001, Bio Control, HACCP, AEOF) szerinti működés, a modern informatikai megoldások és biztonsági rendszerek is garantálják a szolgáltatási minőséget.

Magas színvonalú szolgáltatásaik közé tartozik többek között a raktárlogisztika, a közúti szállítás, a dedikált disztribúciós megoldások a B2C e-kereskedelmi szektor szereplői részére illetve a tengeri- és légi szállítmányozási szolgáltatások.

forrás: https://magyarorszag.raben-group.com/