A weboldalunkon cookie-kat hasznlunk, hogy a legjobb felhasznli lmnyt nyjthassuk.

Rszletek Rendben!
de en hu
+36-72-781-787 Kérdése van? Hívjon minket!

Pécs és Környéke

Pécs a modern gazdasági követelményeknek megfelelő 2000 éves város

Pécs, az 5. legnagyobb magyar város, 160.000. lakosa van. A Dél-dunántúli Régió székhelye Magyarország nyugati felén. Az Adriai tengertől 400 kilométerre található, így kellemes éghajlata, hangulatos utcái, a nyári estéken szabad ég alatt megtartott rendezvényei, a környék híres borai méltán teszik Magyarország szubmediterrán városává.

 

A városban barangolva fellelhetjük az ókori keresztény emlékeket, a török hódoltság idejéből fennmaradt épületeket, a Zsolnay-épületkerámiával díszített polgári palotákat, vagy a Bauhaus építészet iskolapéldáit is.

 

2010. évben Pécs, Európa Kulturális Fővárosának szerepét töltötte be, az év során számos új létesítménnyel gazdagodott. A Kodály Konferencia- és Koncertközpont, eddigi rövid fennállása alatt méltán vált híressé egyedülálló akusztikájáról. A Zsolnay Kulturális Negyed kikapcsolódást kínál a kultúrát kedvelő és kereső közönségnek, számtalan pihenési lehetőséget, programot biztosít a családoknak.

 

A Városon kívül is számos élménnyel gazdagodhatunk: megkóstolhatjuk a Villány-Siklósi borrégió pincészeteinek világhíres borait, hatalmas túrákat tehetünk a természeti kincsekben gazdag Mecsek Hegységben, vagy felfedezhetjük a környék termálvizes élményfürdőit és a néphagyományokat őrző településeket. Kulturális elkötelezettségünk

Büszkék vagyunk arra, hogy olyan kiváló muzsikusokat támogathatunk, mint a Pannon Filharmonikusok.

partnereink

Tekintse meg partereinket, logó kattintva megtudja tekinteni az adott partner weboldalát.

IPARK PÉCS Kft. · H-7626 Pécs, Király u. 66 a. I/102. · Tel.: +36-72-781-787 · Fax: +36-72-789-449
Készítette: