A weboldalunkon cookie-kat hasznlunk, hogy a legjobb felhasznli lmnyt nyjthassuk.

Rszletek Rendben!
de en hu
+36-72-781-787 Kérdése van? Hívjon minket!

Ipark Pécs - Pécs Déli Ipari Park

A Pécs Déli Ipari Park 200 ha nagyságú területen a város déli határában fekszik. A terület kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik; közvetlenül kapcsolódik az M6/M60 Budapest- Pécs autóúthoz, valamint 1 km távolságra helyezkedik el a Pécs - Pogány Reptértől.

Pécs déli részén Pécs Város Önkormányzatának és osztrák befektetőknek a közös beruházásában épül ki a város legújabb gazdasági- kereskedelmi-szolgáltató övezete.
Célunk a Pécs-Pogányi Repülőtér és az M60-as autóút közvetlen közelében olyan gazdasági övezet kialakítása, amely meghatározó jelentőséggel bír a Dél-dunántúli Régió felzárkóztatásában, ipari, logisztikai, kereskedelmi potenciáljának kiaknázásában és mindenekelőtt - továbbfejlesztésében.

 
A 110 hektár 2010. évben elnyerte az Ipari Park Címet, mely lehetőségeinek kiaknázását támogatjuk, Pécs Városával együttműködve az egyablakos ügyintézés rendszerét alakítjuk ki, végzünk jogi- pénzügyi- műszaki tanácsadást, együttműködünk a külföldi és hazai ipar és kereskedelmi kamarákkal, szakiskolákkal és az egyetemmel (PTE). Az ipari park a tervek szerint széles körű szolgáltatások nyújtását fogja megvalósítani.

A park betelepítése során támogató menedzsment-szolgáltatásokat nyújtunk, segítséget nyújtunk az engedélyek megszerzésében, közreműködünk pályázati lehetőségek kiaknázásában, a többletforráshoz jutásban.

A csaknem 200 hektáros, egy tömbben álló ingatlan-együttes területén a Pécsi Építési Szabályzatban foglaltakra figyelemmel, vegyes építési zónában, szabadon álló beépítési móddal értékesíthető legkisebb telekméret 2.500 m2, a beépíthetőség mértéke 50%, az építménymagasság 6-10 méter, illetve – elhelyezkedéstől függően – 10-15 méter. Az építési telkek közművesítve kerülnek értékesítésre, bérbe adásra vagy lízingbe.


2012. évben a DDOP 1.1.1./AC-11/2012-0003. számú pályázatunkkal 461 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyertünk meg, melynek felhasználásával 2013.-ban 80 hektár komplex infrastrukturális fejlesztését valósítjuk meg. A beruházás összköltsége cc. 1,5 milliárd forint.

Régiónk kínálatában fontos szerepet kap az M6-os autópálya, a Pécs-Pogány Airport, a Mohácsi határkikötő, az olcsó, magasan képzett, több nyelvet beszélő, szakképzett munkaerő, a két tannyelvű iskolák, az interkulturális környezet, a sokrétű kulturális élet, a fürdő- és borkultúra ápolása, és alappal jelenthetjük ki, hogy a régió gazdasági fellendülésben főszereplő lesz közép- és hosszú távon az Ipark Pécs Dél Ipari Park is. 

Kulturális elkötelezettségünk

Büszkék vagyunk arra, hogy olyan kiváló muzsikusokat támogathatunk, mint a Pannon Filharmonikusok.

partnereink

Tekintse meg partereinket, logó kattintva megtudja tekinteni az adott partner weboldalát.

IPARK PÉCS Kft. · H-7626 Pécs, Király u. 66 a. I/102. · Tel.: +36-72-781-787 · Fax: +36-72-789-449
Készítette: