A weboldalunkon cookie-kat hasznlunk, hogy a legjobb felhasznli lmnyt nyjthassuk.

Rszletek Rendben!
de en hu
+36-72-781-787 Kérdése van? Hívjon minket!

Ipari Parkok Versenyképességi Díj 2012

Kiosztották az Ipari Parkok Versenyképességi Díjait. Az Ipari Parkok Egyesülete és az Iparfejlesztési Közalapítvány közös pályázatán az Ipark Pécs Déli Ipari Park is díjat nyert.

Idén első alkalommal ítélték oda az Ipari Parkok Versenyképességi Díját, a kiírásra 7 pályamű érkezett, a fődíjat a Mátrai Erőmű Ipari Park kapta.

A díj elnyerésére szóló pályázatot az Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület (IPE) hirdette meg az Iparfejlesztési Közalapítvány szakma támogatásával az ipari parkok vonzóvá tétele mellett a versenyképesség erősítésére. A budapesti eseményen a kiemelt kategóriákban a minőségi elkötelezettségért díjat a Batta Ipari Park, a szociális érzékenységért és társadalmi szerepvállalásért a Pápai Ipari Park, a környezet iránti elkötelezettségért pedig a Karcagi Ipar Park vehette át.

Lenner Áron, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára, a díj fővédnöke az átadó ünnepségen hangsúlyozta: az elismerés erősíti a szaktárca törekvését, hogy az ipari parkok versenyképes gazdasági egységként tudjanak működni.

Fekete Roland, az IPE elnöke hangsúlyozta, hogy az egyesület szemléletváltás szeretne elérni a cégeknél, fontosnak tartják elősegíteni a kooperációt, és minőségi szolgáltatást kívánnak nyújtani.

Tüske Rita, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, az Ipari Park Tanács titkárságát is adó szervezet irányítója elmondta, hogy jövő évtől ipari park portált hoznak létre magyar és angol nyelven. A portálon a magyar ipari parkokról szerepelnek majd információk, és felületet biztosítanak az ipari parkok bemutatkozására.

NGM szerint az ipari parkok több mint tízéves történetük során szervesen beépültek a magyar gazdaságba, 2011-ben a 179 ipari parkba betelepült 4028 vállalkozás együttes árbevétele meghaladta a 9292 milliárd forintot, s átlagosan 33 százalék exportarányt értek el. Az 1997-es indulás óta a cégek együttesen 3366 milliárd forint beruházást valósítottak meg az ipari parkokban, és 2011-ben több mint 187 ezer főnek adtak munkát.

Az ünnepségen oklevelet adtak át a pályázaton induló Pécsi Déli Ipar Park, Alba Ipari Zóna, Sellye Ipari Park képviselőinek.

 

Forrás:MTI

Kulturális elkötelezettségünk

Büszkék vagyunk arra, hogy olyan kiváló muzsikusokat támogathatunk, mint a Pannon Filharmonikusok.

partnereink

Tekintse meg partereinket, logó kattintva megtudja tekinteni az adott partner weboldalát.

IPARK PÉCS Kft. · H-7626 Pécs, Király u. 66 a. I/102. · Tel.: +36-72-781-787 · Fax: +36-72-789-449
Készítette: