A weboldalunkon cookie-kat hasznlunk, hogy a legjobb felhasznli lmnyt nyjthassuk.

Rszletek Rendben!
de en hu
+36-72-781-787 Kérdése van? Hívjon minket!
Gyakorlatorientált képzési struktúra

2014. a felsőoktatási duális jellegű képzési forma elindulásának időpontja Pécsett. Bevezetésének elsődleges célja a felsőoktatás és a munkaerőpiac igényeinek összehangolása. A duális képzés lényege az elméleti és gyakorlati képzés szoros összekapcsolódása az egyetemi alapképzés teljes ideje alatt. A képzési program elméleti része a felsőoktatási intézményben történik, a gyakorlati képzésből pedig az ipari cégek vállalnak részt.

 

A képzést a hagyományosnál lényegesen hosszabb vállalati gyakorlat, valamint a szervezetek és a hallgatók közötti sokkal szorosabb kapcsolat jellemzi. A gyakorlati képzést adó vállalkozások részt vesznek a képzési tartalmak kialakításában, és a hallgatók kiválasztásával lehetőséget teremtenek a hallgatók első piaci megmérettetésének is. A felsőoktatási intézmény és a vállalat szakemberei folyamatos kapcsolattartás mellett együtt tervezik és valósítják meg a képzési programot.

A képzésbe felvételt nyert hallgatókkal a vállalatok hallgatói munkaszerződést kötnek. A hallgatók számára ez a képzési forma bizonyos kötelezettségekkel jár, azonban a részleges anyagi függetlenség, a munkaerőpiac megismerése és a valós gyakorlati tapasztalat a diploma megszerzése után a munkaerőpiacon a hagyományosnál lényegesen jobb pozíciót biztosít számukra.

 

 

Képek forrása: Duális.hu, Oktatásfejlesztési Observatory Központ

Kulturális elkötelezettségünk

Büszkék vagyunk arra, hogy olyan kiváló muzsikusokat támogathatunk, mint a Pannon Filharmonikusok.

partnereink

Tekintse meg partereinket, logó kattintva megtudja tekinteni az adott partner weboldalát.

IPARK PÉCS Kft. · H-7626 Pécs, Király u. 66 a. I/102. · Tel.: +36-72-781-787 · Fax: +36-72-789-449
Készítette: